Sari la conținut

Addict to you începe

Prima întâlnire a proiectului „„Addict to you: împuternicirea adolescenței și prevenirea prin instrumente inovatoare”” a avut loc pe 13 februarie, în mod telematic, între instituțiile Federación de Centros Juveniles Don Bosco de Castilla y León (Spania), Institutul Gamma. (România), Scoala Primara Lorelay (România), Jobra (Portugalia) și ASPAYM CYL (Spania).

Don Bosco este entitatea coordonatoare a acestui proiect finanțat prin programul Erasmus Plus, care își propune să dezvolte, să testeze și să implementeze metode de lucru inovatoare în domeniul educației școlare.

Scopul este de a permite educatorilor și liderilor adolescenților să dezvolte activități incluzive, la care elevii să poată participa activ, cu obiectivul de a crea și îmbunătăți abilitățile sociale și comportamentale care previn dependențele comportamentale. În acest sens, se intenționează dezvoltarea următoarelor materiale pe parcursul proiectului:

  • Cercetare privind dependențele comportamentale la adolescenți și analiza sistemelor de prevenire utilizate în context școlar.
  • Training digital pentru educatori. 
  • Ghid metodologic pentru educatorii scolari.
  • Schimb școlar prin ambasadorii școlii. 

În această primă întâlnire, participanții au descris conținutul proiectului și distribuirea planului de lucru. În plus, a fost stabilit planul de diseminare și planul de calitate și s-a făcut o primă propunere de realizare a cercetării privind dependențele comportamentale.